Siirry sisältöön
Ihonhoitotulokset näkyvät iholla 1-2 kuukaudessa

Ihonhoitotulokset alkavat näkyä iholla 1-2 kuukaudessa

Säännöllisen ihonhoitorutiinin tulokset alkavat näkyä muutamassa kuukaudessa, kun ihosolujen uudistumisprosessi tuo uusia ihosoluja syvemmältä ihosta näkyvään kerrokseen. 

Ihomme uudistuu jatkuvasti (noin kuukausittain) ja tämä uudistumisprosessi on yhteydessä ihonhoitotuotteiden toimivuuteen. Ihon uudistuessa kuolleet ihosolut kulkevat ihon syvemmistä kerroksista kohti ihon pintaa noin kerran kuukaudessa ja tähän prosessiin perustuu se tieto, että ihonhoitotuotteita tulisi käyttää noin kuukauden ajan, että voi varmistua tuotteiden toimivuudesta.

Ihonhoitotuotteilla pyritään vaikuttamaan syvemmälle ihoon ja uusiin syntyviin ihosoluihin, joiden vaikutukset näkyvät sitten ihon näkyvässä kerroksessa ihonhoidon tuloksina. Ihon uudistuminen vie vähimmillään noin kuukauden ja vanhemmalla iholla hieman kauemmin. Tämäkin on yksilöllistä, sillä ihon kunto, ikä, elintavat yms. vaikuttavat.

Nea sai Taiga Cosmeticsin tuotteilla atopiasta, psoriasiksesta ja epäpuhtauksista kärsivän ihonsa todella kauniiseen kuntoon (ks. alla oleva kuva), katso tarina ja tuotteet, joilla Nea onnistui, napauttamalla kuvaa. 

Ihon kunto voi myös aluksi pahentua 

Uuteen ihonhoitorutiiniin siirryttäessä on normaalia, että ihon kunto saattaa hetkellisesti huonontua osana tätä uudistumis- ja puhdistumisprosessia, mutta se on vain väliaikainen tila. Eli myös tämä on täysin normaalia, siksi ei kannata lopettaa tuotteen käyttöä, jos alkuun iholle ilmestyy hieman epäpuhtauksia. Mutta toisilla tätä ei edes tapahdu, ja sekin on täysin normaalia. 

On tärkeää antaa iholle aikaa uudistua ja uusien tuotteiden tukea tuota uudistumisprosessia. Tätä voi verrata ikään kuin kuntosaliharjoitteluun: ensin lihakset saattavat kipeytyä treenin jälkeen, mutta treenitoistojen ja rutiinin myötä alkaa näkyä tuloksia. 

 

Pitkäjänteisyys ja kärsivällisyys palkitaan ihonhoidossa

Paras rutiini on se, jossa kuuntelet ihosi tarpeita ja vastaat niihin sen vaatimalla tavalla ja pysyt siinä. Esimerkiksi jos ihosi on pintakuiva, se kaipaa vesi- ja rasvakosteutta, jos ihosi taas on rasvoittuva, se kaipaa todennäköisesti talituotantoa tasapainottavaa tuotetta. Anna siis ihollesi 1-2 kuukautta aikaa totuttautua uusiin tuotteisiin: aloita hiljalleen ja pysy rutiinissasi, jotta näet toimivatko tuotteet oikeasti ja palvelevatko ne ihosi tarpeita. 

Voit tukea ihon uudistumisprosessia erilaisten tehoaineiden voimin, kuten Taigan tuotteista löytyvillä polyhydroksihapolla (PHA) ja C-vitamiinilla, joita on esim. Beauty Essence hoitovedessä ja Vitamin C Serumissa. Beauty Essence on mainio tuote, joka tukee ihon uudistumista päivittäisessä käytössä. Tällöin et tarvitse muita kuorivia tuotteita. Vitamin C Serum taas tukee ja tehostaa ihon kollageenituotantoa, jonka määrä vähenee ihon ikääntyessä ja kaipaa hieman tukitoimia ihon kunnon ylläpitämiseksi. 

Kyseessä on laaja ja monisyinen aihe, joka on yritetty tiivistää yhteen blogi-postaukseen mahdollisimman ymmärrettävässä muodossa. 

Joten jos sinulla herää kysymyksiä aiheesta, kysy kommenteissa ja ihonhoidon asiantuntijamme vastaavat! 🖤

Vanhemmat kirjoitukset
Uudemmat kirjoitukset

Jätä kommentti

Lisätty ostoskoriin