Siirry sisältöön

Ihotyypit

Mistä tiedän oman ihotyyppini? 

Ihotyyppejä tunnistetaan neljä: normaali iho, kuiva iho, sekaiho sekä rasvainen iho. Omaa ihotyyppiä ei voi pysyvästi muuttaa hyvälläkään ihonhoidolla, mutta oikeanlaisilla ihonhoitotuotteilla ja ihonhoitorutiineilla saat tasapainotettua ihosi kuntoa. Ihotyyppi määräytyy pääasiassa geeniperimän mukaan ja eron ihotyyppien välillä määrittelee tali eli rasvan määrä iholla.

On kuitenkin hyvä tiedostaa, että oma ihotyyppi voi muuttua väliaikaisesti tai jopa pysyvästi esimerkiksi hormonaalisten muutosten (esim. raskaus, stressi) myötä. Ja vanhetessa on hyvä huomioida, että ihon talituotanto vähenee, joka näkyy iholla kuivumisena. Kun ihosi on tasapainoinen se myös näkyy hyvinvoivana ja kauniina ihona.

Jokaisella ihotyypillä voi esiintyä erilaisia ihosairauksia tai iho-ongelmia, kuten aknea, rosaceaa tai couperosaa. Myös pintakuivuutta voi esiintyä jokaisella ihotyypillä, sitä ei kuitenkaan sovi sekoittaa ihotyypiksi, sillä se on vain hetkellinen tila iholla. 

Olemme koonneet sinun ihonhoitoasi helpottamaan tuotesuositukset kullekin ihotyypille, löydät ne kätevästi linktettynä tähän postaukseen sekä päävalikosta otsikon "ihotyypit" alta. 

Ihania ihonhoitohetkiä ja kysythän rohkeasti neuvoa ihonhoitohaasteisiisi, autamme mielellämme! 

 Ota yhteyttä!

 

Lisätty ostoskoriin