Siirry sisältöön

Usein kysytyt kysymykset

Kokosimme yhteen asiakkaidemme useimmin kysyttyjä kysymyksiä ihonhoidosta, luonnonkosmetiikasta ja Taiga-tuotteista. Jos et löydä vastausta täältä, niin voit aina olla yhteydessä meihin. Yhteystiedot löydät täältä

 

1. Minkä ikäisenä voi alkaa käyttää anti-age tuotteita? 

Taigan Anti-Age linja on sarjan ravinteikkain ja kosteuttavin ihonhoitolinja. Mitään absoluuttista oikeaa ikää anti-age tuotteiden käytölle ei ole, mutta monia Taigan Anti-Age linjan tuotteita, kuten C-vitamiiniseerumia, silmänympärysvoidetta ja puhdistusöljyä voi käyttää minkä ikäiset tahansa. Mutta kolmekymmentä vuotta täytettyä voi alkaa siirtymään kohti anti-age tuotteita, sillä näiden ikävuosien kynnyksellä ihon kollageenituotanto alkaa hiljalleen vähenemään. 

Tuotteiden funktiot on suunniteltu tukemaan ikääntyvän ihon toimintaa, jonka vuoksi tehoaineet kosteuttavat, ravitsevat, tasoittavat värieroja ja lisäävät iholle sen kaipaamaa elinvoimaa. Koska ikääntyvälle iholle on tyypillistä elastaanin, kollageenin ja luontaisten rasvojen väheneminen, pyrkii ikääntyvän ihon tuotelinja tukemaan näiden toimintoja.

 

2. Mitkä tuotteet sopivat parhaiten kuivalle, herkälle ja ikääntyvälle iholle?

Ensin on tärkeintä tunnistaa onko oma ihotyyppi kuiva vai kärsiikö ihosi pintakuivuudesta, joka taas on väliaikainen tila iholla. Pintakuiva iho kaipaa erityisesti vesikosteutusta ja kuiva iho kaipaa sekä vesi- että rasvakosteutusta. Vain kuiva iho on näistä virallinen ihotyyppi, herkkä ja ikääntyvä iho ovat "kuvailevia ihon tiloja".

Mikä vain ihotyyppi voi olla herkkä. Herkkä iho on usein helposti ärtyvä ja ilmenee tyypillisimmin pysyvänä tai ohimenevänä punoituksena, näppyinä tai kutinana. Herkkyysreaktiot iholla voivat johtua sisäisistä tai ulkoisista tekijöistä, kuten ilmasto, ruokavalio, elintavat, hoitotuotteet, stressi tai vaikkapa klooripitoinen vesi. Ikääntyvälle iholle on tyypillistä, että iho ohenee ikääntyessä, jolloin sen luontaisten rasvojen määrä vähenee ja iho kuivuu herkemmin. Ikääntyvälle iholle on luontaista kollageenin ja elastaanin määrä vähenee ja tätä pyritään tukemaan ikääntyvälle iholle suunnattujen tuotteiden funktioilla. 

Kuivan, herkän ja ikääntyvän ihon hoidossa tärkein vaihe on hellävarainen puhdistus. Hellävaraisimmin ihosi puhdistaa erilaiset öljypohjaiset, maitomaiset ja voidemaiset tuotteet. Kuivan, herkän ja ikääntyvän ihon puhdistukseen suosittelemme Cleansing Oil Anti-Age puhdistusöljyä. Cleansing Oil on hajusteeton ja säilöntäaineeton, kuudesta raaka-aineesta koostuva puhdistusöljy. Maitomaisempaan puhdistukseen mieltynyt voi valita Sensitive-linjastamme Cleansing Milk puhdistumaidon.

Puhdistuksen jälkeen suosittelemme vesikosteutukseksi suihkutettavan ja hajusteettoman Beauty Essence Sensitive hoitoveden, joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja auttaa seuraavaksi iholle lisättäviä tuotteita imeytymään iholle paremmin.

Silmänympärysvoiteeksi suosittelemme omien mieltymysten ja ihon tarpeiden mukaan joko Anti-Age tai Sensitive ihonhoitolinjan silmänympärysvoidetta, kummatkin hajusteettomia. Kosteusvoiteeksi suosittelemme hajusteetonta 24 H Cream Sensitive kasvovoidetta, joka toimii niin yö- kuin päivävoiteena.

Mikäli iho kaipaa kirkastusta, tehokosteutusta tai elvytystä, niin ihoa voi hemmotella kuuriluontoisesti tai jatkuvasti sarjamme vesipohjaisilla seerumeilla. Elixir Serum Sensitive palvelee erinomaisesti kuivaa ja herkästi ärtyvää ihoa ja C-vitamiiniseerumi sopii todella hyvin ikääntyvälle iholle, tuomaan sen kaipaamia ravinteita, elastaania ja kollageenia.

Voit tutustua kuivan ihotyypin tuotesuosituksiin täältä. 

 

3. Sopiiko tuotteet psoriasis-iholle? Mitkä tuotteet? 

Kyllä sopivat. Psoriasis-ihoa hoitaessa tulee muistaa, että ihonhoitotuotteet ovat vain yksi osa kokonaisvaltaisessa hoidossa. Psoriaattista ihoa suositellaan hoidettavan erittäin hellävaraisesti sekä yksinkertaisesti, tarkoittaen sitä, että käytettävät tuotteet sekä niiden sisältämät raaka-aineet tulisi pitää minimissä. Psoriaattisen ihon kosteutuksesta ja pehmeänä pitämisestä kannattaa pitää huolta. Psoriasis-ihon omaavan suositellaan välttelemään voimakkaita hajusteita.

Puhdistuksessa psoriasis-iholle soveltuu esimerkiksi kuuden raaka-aineen Cleansing Oil Anti-Age, joka ei sisällä lisättyjä hajusteita tai säilöntäaineita. Öljypuhdistus on iholle hellävarainen vaihtoehto.

Ihon puhdistuksen jälkeen iltaisin sekä aamulla ensimmäisenä suositellaan suihkauttelemaan Beauty Essence hoitovettä iholle vesikosteutta tuomaan. Lisää seuraavaksi lisättävät kosteusvoide ja silmänympärysvoide hoitovedestä kostealle iholle, jolloin saat parhaan hyödyn irti tuotteista.

Psoriasis-ihonhoidossa asiakkaamme ovat kokeneet Chaga Night Cream Sensitive pakurivoiteen toimivaksi kumppaniksi, sillä tuotteen tehoaineet, pakurikääpä-, männynkuori- ja kuusenoksatyviuute pursuavat antioksidantteja. Valitse kuitenkin herkälle silmänympärysiholle siihen tarkoitettu tuote eli Eye Cream Sensitive silmänympärysvoide

Pakurivoiteen sijaan psoriaattiselle iholle voi myös valita Beauty Oil All Skin Types hoitoöljyn, joka sisältää vain kasviperäisiä raaka-aineita ja E-vitamiinia. Mustikansiemenöljyn sisältämät Omega-6 ja Omega-3 rasvahapot ovat tutkitusti turvallisia käyttää psoriaattisen ihon hoidossa. Hamppuöljyssä runsaasti välttämättömiä rasvahappoja, jonka vuoksi tuote soveltuu psoriaattisen ihon hoitoon.

 

4. Sopiiko tuotteet atooppiselle iholle? Mitkä tuotteet?

Kyllä sopivat. Atooppiselle iholle yleisiä oireita ovat kuivuus, laikukkuus, kutisevuus, hilseilevyys, ärtyneisyys ja halkeilevuus. Atooppisen ihon luontainen taudinkulku on yleensä aaltoileva. Atooppisessa ihossa ihon kosteuden haihtumista estävä suojamuuri on vaurioitunut, jolloin kosteus pääsee haihtumaan iholta herkemmin ja näin ollen iho pääsee herkemmin kuivumaan.

Atooppista ihoa kannattaa pestä mahdollisimman hellävaraisesti, hyvin miedolla tuotteella, kuten maitomaisella tai öljymäisellä putsarilla. Suosittelemme atooppisen ihon puhdistukseen Cleansing Milk Sensitive puhdistusmaitoa. Se sisältää paljon ihoa pehmentäviä emollientteja sekä hoitavia kasviöljyjä. Sheavoi auttaa runsaan rasvahappokoostumuksensa ansiosta hoitamaan, suojaamaan ja pitämään kosteuden iholla. Männynkuoriuute ja kamomillauute rauhoittaa. Toinen sopiva puhdistustuote on kuuden raaka-aineen hellävarainen Cleansing Oil puhdistusöljy.

Atooppiselle iholle tärkeä tuote on kosteuttavan kasvoveden käyttö aamuin illoin. Atooppiselle iholle suositellaan edellä mainittujen tuotteiden lisäksi luonnollisen kasvoöljyn käyttöä. Kasvoöljyt ovat tärkeitä atooppisen ihon hoidossa, sillä oikein valittu kasvoöljy sisältää runsaasti atooppiselta iholta puuttuvia välttämättömiä rasvahappoja sekä skvalaania, vitamiineja ja antioksidantteja. Kasvoöljymme sisältävät atooppisen ihon hoitoon soveltuvia kasviöljyjä, kuten linolihappoa.

Atooppiselle iholle suosittelemme lähtökohtaisesti Sensitive-tuotesarjastamme löytyviä tuotteita, mutta lisäksi olemme nostaneet muutaman erinomaisen tuotevaihtoehdon esiin. 
Jokainen iho on yksilöllinen ja autamme oikein mielellämme sinua löytämään sinun ihollesi soveltuvat tuotteet!

 

5. Sopiiko Taiga-tuotteet akneiholle?

Kyllä sopivat. Aknea esiintyy eri asteisina ja herkkyyksinä; akneiho voi olla herkkä, punoittava ja tulehduksellinen, pintakuiva tai rasvainen tai kestää vahvempiakin tuotteita. Olemassa ei ole yhtä ainoaa ohjetta joka toimii kaikille. Aknen hoito tulisi olla kokonaisvaltaista huomioiden myös elintavat, suoliston tasapainon yms. Autamme kuitenkin mieluusti sinua löytämään sinun ihollesi parhaiten soveltuvat tuotteet.

Perusohjeena suosittelemme kuitenkin huomioimaan seuraavaa:

Akneihoa ei kannata pestä liian vahvoilla tuotteilla tai käyttää mitään mekaanisia apuvälineitä. Iltapuhdistukseksi voi valita esimerkiksi maitomaisen tai öljymäisen putsarin. Mikäli iholla on runsaammin meikkiä, voi käyttöön ottaa kaksoispuhdistuksen (ensin öljy ja toisena puhdistusmaito). Akneihoa pestessä on tärkeää huomioida, ettei ihoa hangata mekaanisesti liikaa, sillä se saattaa ärsyttää tulehtunutta ihoa. Aamuisin voi riittää pelkkä puhdistus kasvovedellä, mikäli iho ei ole kovin rasvoittuva tai tulehtunut. Jos iholla märkiviä näppyjä, voi kasvot pestä kevyesti myös aamulla.

Kosteusvoiteena akneiholle sopii yleensä hieman kevyemmät voiteet kuten 24 H Cream Sensitive, josta erityisesti pintakuiva akneiho hyötyy. Kasvoöljy on tärkeä tuote aknen hoidossa. Kasvoöljyksi kannattaa valita epäpuhtaalle iholle sopivia öljyjä jotka eivät tuki ihoa. Hyviä tukkimattomia raaka-aineita ovat esimerkiksi Beauty Oil All Skin Types kasovöljyssäkin olevat jojoba- ja hampunsiemenöljy. 

 

6. Mikä aiheuttaa ihon kirvelyn tuotteita käytettäessä? 

Ihon kirvelyä voi aiheuttaa mm. ihon kuivuus, halkeilu sekä ihon pinnan vaurioitunut suojamuuri. Vaurioitunut suojabärriääri ei suojaa ihoa normaalilla tavalla, jolloin kosmetiikkatuotteen ainesosat voivat vaikuttaa epätoivotulla tavalla ja aiheuttaa ihon kirvelyä. Etenkin ohuet vesipitoiset tuotteet pääsevät tällöin herkemmin imeytymään syvemmälle kuin olisi tarkoitus.

Ihoa mahdollisesti ärsyttäviä ainesosia voi olla esimerkiksi hajusteet ja säilöntäaineet. Ihon kuivuus ja mahdollinen ärtyvyys altistaa herkemmälle reagoinnille. Tämän vuoksi kosmetiikkaa ei tulisi käyttää rikkoutuneelle iholle, sillä kosmetiikan kuuluu imeytyä ihon pintakerrokseen. Iho voi myös reagoida siirryttäessä käyttämään uusia tai aiempaa tehokkaampia tuotteita. Tämän vuoksi koko ihonhoitorutiinia ei kannata mullistaa käden käänteessä vaan siirtyä pikkuhiljaa, vähän kuin kuntosalitreenaamisen aloittaisi. 

Lievää kirvelyä aiheuttavaa tuotetta voi kokeilla lisätä kuivan ihon sijasta kostealle iholle. Esimerkiksi kasvovesi kannattaa lisätä heti ihon puhdistuksen jälkeen, kun iho on vielä kostean tuntuinen. Jos kirvelyä esiintyy kasvojen puhdistuksen yhteydessä tai jälkeen, kannattaa harkita puhdistustuotteen vaihtamista hellävaraisempaan, esimerkiksi öljy- tai maitopuhdistusaineeseen. Jos puhdistava kasvovesi aiheuttaa kirvelyä, se kannattaa vaihtaa hoitoveteen tai kosteuttavaan kasvoveteen. Jos kirvelyä ilmenee rasvauksen jälkeen, voi syy olla heikentyneessä ihon suojamuurissa, josta ylempänä puhuttiin. 

Jos iho on hetkellisesti normaalia huonommassa kunnossa (esim. atoopikot) ja jokin tuote aiheuttaa kirvelyä, kannattaa tuotetta kokeilla uudestaan myöhemmin, ihon ollessa paremmassa kunnossa. Lisäksi kannattaa aina lukea tuotteen käyttöohjeet, sillä esimerkiksi joitakin tuotteita ei suositella käytettävän saunomisen jälkeen. Mikäli iho on rikkoutunut tai erittäin huonokuntoinen, kannattaa kääntyä ihotautilääkärin tai ihonhoidon asiantuntijan puoleen.

7. Mitä jos iho reagoi punaisilla näpyillä, punoituksella tms.? Tarkoittaako se, ettei tuotteet sovi minulle?

Lievä reagointi, kuten maltillinen kutina, näppylät, punoitus tai erityisen kuivalla iholla pieni kirvely voi olla ajoittain normaalia, erityisesti jos se on sidottuna vuodenaikaan, tilapäiseen muutokseen (iholla tai esim. hormonaalisesti) tai tuotteen vaihdon yhteydessä. Ihon reagoidessa edellä mainitulla tavalla, voi ihon reagointia seurata enintään parin viikon ajan. Jos oireilu ei lakkaa tai iholla tuntuu jatkuvaa kuumotusta, ilmenee ihottumaa tai polttelua, on mahdollista, että kyseinen tuote tai jokin sen sisältämä raaka-aine ei sovi iholle, ja sen käyttö kannattaa lopettaa. Jos jokin mietityttää, kannattaa aina olla myös yhteydessä tuotteen valmistajaan, meihin saat esimerkiksi hyvin yhteyden sähköpostitse tai sosiaalisessa mediassa. 

Mikäli iho reagoi johonkin tuotteeseen näppylöillä, kannattaa tilannetta seurata jonkin aikaa tarkkailemalla, ilmaantuvatko ne tavanomaisilla alueilla vai alueilla, joissa niitä ei ole ennen esiintynyt. Esimerkiksi ihoa kuorivat (AHA-)hapot voivat aiheuttaa ihossa niin sanottua puhdistusreaktiota, jolloin näppylöiden lisääntynyt ilmaantuminen hetkellisesti on normaalia. Samankaltainen puhdistusreaktio voi syntyä myös synteettisestä kosmetiikasta luonnonkosmetiikkaan siirryttäessä, mutta kyseessä on ohimenevä vaihe, sitä ei kannata säikähtää. 

Jos näppylöitä esiintyy esimerkiksi jonkin hoitovoiteen käytön yhteydessä, voi voidetta kokeilla levittää vain tiettyyn kohtaan ja katsoa reagoiko iho nimenomaan voiteeseen vai johonkin muuhun tekijään. Jos iho reagoi tuotteeseen (jonka käyttö on aloitettu maltilla) vielä parin viikon kuluttua näppylöillä ja punoituksella, voi olla, ettei tuote tai jokin sen sisältämä raaka-aine sovi iholle. Näissä asioissa kuitenkin kannattaa aina huomioida tuotekohtaisuus; on normaalia, että ihoa kuoriva tai syväpuhdistava tuote saattaa aiheuttaa tilapäistä punoitusta, mutta ei ole normaalia, jos esimerkiksi hoitava silmänympärysvoide oikein käytettynä aiheuttaa kirvelyä tai ihon punoitusta.

Lisätty ostoskoriin