Siirry sisältöön

Sertifikaattisivun teksti

Sertifioitua, suomalaista luonnonkosmetiikkaa – ihosi ja luonnon parhaaksi

Tuotteemme on sertifioitu COSMOS-standardin mukaisesti. Se tarkoittaa, että arvostettu riippumaton asiantuntijataho Cosmécert on tarkastanut tuotteet raaka-aineiden sekä tuotteiden valmistusmenetelmien osalta. Luonnonkosmetiikan sertifikaatti takaa, että tuotteemme täyttävät luonnonkosmetiikan kriteerit niin raaka-aineiden, pakkausten, eettisyyden kuin ympäristöystävällisyydenkin osalta.

Sertifikaatin taustalla on luonnonkosmetiikkavalmistajien yhteinen halu luonnon monimuotoisuuden säilyttämisestä. Asiakkaanamme voit olla aina varma siitä, että tuotteemme ovat kestävästi tuotettuja.

Sertifiointi on vastuullisuutta

Mitä on luonnonkosmetiikka?

Luonnonkosmetiikassa käytetään niin luonnollista alkuperää olevia raaka-aineita kuin mahdollista. Luonnonkosmetiikan valmistuksessa tärkeitä osa-alueita ovat tuotteiden luonnollisuus sekä valmistuksen eettisyys ja ympäristöystävällisyys. 

Aidon luonnonkosmetiikan tunnistaa sertifioinnista.

Mitä tarkoittaa COSMOS sertifiointi?

Eurooppalaisten luonnonsertifikaattien kattojärjestönä toimii COSMOS-standardi AISBL. COSMOS -standardi määrittelee kriteerit, jotka valmistavan yrityksen on täytettävä todentaakseen, että tuotteet ovat aitoa luonnonkosmetiikkaa ja ovat valmistettu kestävän kehityksen käytäntöjen mukaisesti. 

Sertifikaatti tarkoittaa, että valmistajasta riippumaton asiantuntijataho on tarkastanut, että tuotteet täyttävät vaaditut kriteerit. Brysselissä toimivan, COSMOS-standardi AISBL:n hyväksymät sertifioijat ovat. 

Sertifikaatti auttaa kuluttajaa valitsemaan luotettavasti aitoa luonnonkosmetiikkaa. Sertifiointi takaa kuluttajalle, että tuote täyttää luonnonkosmetiikan kriteerit raaka-aineiden, pakkausten, eettisyyden, valmistusmenetelmien ja ympäristöystävällisyyden osalta. Lisäksi kuluttaja voi olla varma, että tuote on täsmälleen samanlaista tuotantoerästä riippumatta. 

Taiga Natural -tuotteet on sertifioinut ranskalainen Cosmécert. Sertifiointi on jatkuva prosessi. Sertifioija tarkastaa vuosittain tehtaan toiminnan, tuotteiden valmistuksen sekä dokumentoinnin varmistaen, että yritys noudattaa sovittuja käytäntöjä.

Miksi luonnonkosmetiikka ei ole aina 100 % luonnollista?

Valmistajan tulee ilmoittaa luonnollisien raaka-aineiden pitoisuudet pakkauksessaan. Tuotteidemme pitoisuus on mahdollisimman korkea 99-100 %. Pääsääntöisesti säilöntäaineen vuoksi tuote ei ole 100 % luonnollinen.

Vettä sisältävissä tuotteissa on välttämätöntä käyttää säilöntäainetta. Sillä taataan tuotteen käyttöikä. Säilöntäaineita käytetään luonnonkosmetiikassa mahdollisimman vähän.  Taiga Natural -tuotteet valmistetaan modernissa alipaineistetussa säilössä. Tuotemassa pysyy prosessin ajan hapettomana, joka parantaa tuotteen säilyvyyttä.

Mitä pakkauksilta vaaditaan?

Pakkausten tulee olla kierrätettäviä. COSMOS standardi on listannut tuotteissa käytettävät sallitut kierrätettävät pakkausmateriaalit. Listan ulkopuolisia materiaaleja voi erikseen hyväksyttää, kuten esim. uudet puukuidusta valmistetut materiaalit.

Kaikki pakkausmateriaalit hyväksytetään sertifioijalla, joka antaa pakkauksille lopullisen hyväksynnän. Kuluttaja voi olla varma, että pakkauksien kierrätettävyys on 100 % ja raaka-aineet ovat luonnollisia ja biohajoavia.

Mitkä ovat yrityksen ympäristö vastuut?

Sertifioinnin, auditoinnin ja tarkastuksien taustalla on kestävän kehityksen varmistaminen, luonnon monimuotoisuuden ja ympäristön säilyttäminen tuleville sukupolville. Taiga Natural tuotteemme on valmistettu ympäristöystävällisesti.

Otamme vastuun ympäristöstä, tuotteidemme ja tuotantomme ympäristöystävällisyys ovat meille tärkeää. Ympäristöjärjestelmämme pohjautuu ISO 14001 standardiin. Yrityksemme toimitiloissa hyödynnetään mm. uusiutuvaa energiaa aurinkokeräinten avulla. Taiga Natural -pakkausten kierrätysohjeet löydät sivuiltamme.

Kumpi on parempi?

Onko luonnonkosmetiikan ihotuntuma, tuoksu tai sen koostumus jotenkin poikkeava perinteisestä kosmetiikasta. Annetaanko näissä hiukan anteeksi, kun se on sentään luonnonkosmetiikkaa. Luonnonkosmetiikan alkuvuosina näin saattoi ollakin, kun luonnollisten aineiden tuotekehitys oli alkutaipaleella.

Nykyään tilanne on toisin, luonnonkosmetiikka on kehittynyt valtavasti eikä poikkea perinteisestä kosmetiikasta muutoin kuin luonnollisuudellaan. Monet kosmetiikan raaka-ainevalmistajat kehittävät raaka-aineet heti COSMOS hyväksyttyinä, koska sertifioidun luonnonkosmetiikan kysyntä kasvaa voimakkaasti.

Laadukkaiden raaka-aineiden saanti ja kirjo on parantunut, mikä takaa sen, että voimme ilolla kehittää uusia Taiga Natural -tuotteita jatkossakin käyttöösi.

Lupauksemme, jonka sertifikaattimme todentaa

  • Suosimme valmistuksessa luonnollisia raaka-aineita 99-100 %
  • Emme salli geenimanipuloituja raaka-aineita. Tuotteissamme käytetyt raaka-aineet ovat mahdollisimman vähän prosessoituja ja niiden käsittely on säädeltyä.
  • Tuotteitamme ei testata eläimillä, testaukset suoritetaan vapaaehtoisilla ihmisillä.
  • Tuotteet valmistetaan ympäristöystävällisesti. Ne aiheuttavat mahdollisimman vähän haittaa ympäristölle tuotteiden tuotannon, käytön ja hävittämisen aikana.
  • Pakkausmerkintämme ja markkinointiviestintämme tarjoavat kuluttajalle täsmällistä ja oikeaa tietoa.

Lisätty ostoskoriin